Hasznos tanácsok

KARBANTARTÁS:

A legfontosabb, hogy a védőfóliát az ablakok és ajtók beépítése után azonnal el kell távolítani. Sokan hibáznak, és nem távolitják el a fóliát, ami problémákhoz vezethet a később eltávolításban, különösen, ha magas a külső hőmérséklet. A fólia arra szolgál, hogy megvédje a profilt a gyártás és a beépítés során, így a beépitést követően azonnal el kell távolítani.

KENÉS:

Ajánlott megolajozni kb. évente két alkalommal az ajtók és ablakok vasalatait a jó működésük érdekében.

TISZTÍTÁS:

A nyillászárok tisztitása nagyon egyszerű, elegendő meleg nedves ronggyal áttörölgetni. Ne használjon súrolót, esetleg olyan folyadékot, amely károsítaná a profilt, mivel így nagy mértékben csökkentheti az ellenállást a nap sugarai ellen.

SZELLŐZTETÉS:

Az új típusú műanyag nyílászárók előrehaladt technológiának köszönhetően tökéletesen szigetelnek, így beépítésük után Önön múlik a levegő cseréje. Nyílászáró kicserélése után sokkal jobban oda kell figyelnie a szellőztetésre.
A rendszeres szellőztetés azért fontos, mert biztosítja a friss levegő utánpótlását az elhasznált levegő helyett. Megakadályozza a párásodás kialakulását.
Az ablak párásodása (az üveg belső felén), vagy ha bárhol penész, nedveség jelentkezik, az arra utal, hogy a szellőztetés nem megfelelő.