Korisni Saveti

ODRŽAVANJE PROZORA I VRATA

Osnovno kod održavanja je da zaštitnu foliju sa prozora i vrata treba ukloniti odmah posle montaže. Mnogi pogreše kada ostavljaju foliju na stolariji, što dovodi do problema sa njenim skidanjem kasnije naročito ukoliko je visoka spoljna temperatura. Folija služi da zaštiti profil od oštećenja u toku proizvodnje i montaže, tako da je treba odmah nakon ugradnje skinuti.

PODMAZIVANJE

Za dobro funkcionisanje vaših prozora i vrata dovoljno je podmazati šarke i ostale pokretne delove mehanizma dva puta u toku godine.

ČIŠĆENJE

Za čišćenje stolarije koristiti toplu vodu i krpu. Takodje mozete koristiti i sredstva za čišćenje i održavanje pvc stolarije. Nemojte koristiti abrazivne tečnosti, ona mogu oštetiti profil I na taj način smanjiće se otpornost prozora i vrata na sunčeve zrake.

PROVETRAVANJE

Ugradnjom pvc prozora vaš prostor je vrlo dobro udihtovan i ne postoji razmena spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha. Da bi se izbegla pojava povećane količine vlage u vašem prostoru kao i da bi se obezbedila optimalna količina svežeg vazduha potrebno je nekoliko puta u toku dana provetriti prostor.